We love eBooks
    Descargar Les fotos de la reconstrucció del segle XIX: Tres sèries de fotografies del Monestir de Santa Maria de Ripoll (Catalan Edition) pdf, epub, ebook

    Este sitio es seguro

    Usted está en un sitio seguro, habilitado para SSL. Todas nuestras fuentes son constantemente verificadas.

    Les fotos de la reconstrucció del segle XIX: Tres sèries de fotografies del Monestir de Santa Maria de Ripoll (Catalan Edition)

    Por Antoni Llagostera Fernández

    ¿Qué piensas sobre este eBook?

    Acerca de este libro electrónico

    Durant els inicis de la fotografia, el monestir de Santa Maria de Ripoll, com altres grans monuments, va rebre l’atenció dels professionals de la nova tècnica de divulgació gràfica.

    Malgrat la situació apartada de Ripoll dels centres neuràlgics de poder, ja el maig de 1867 l’arquitecte provincial de Girona, Martí Sureda Deudevol, va encarregar una sèrie de fotografies a un professional gironí, Josep Boadas, en una actuació pionera i d’innovació tècnica.

    Posteriorment, el 1877, durant la redacció i edició del seu llibre Santa Maria de Ripoll (1878), els germans Pere i Josep Maria Pellicer i Pagès, que havien estat presents durant les fotos de 1867, varen encarregar una sèrie de fotografies al professional barceloní Marc Sala. Aquest mateix artista va completar la sèrie el gener de 1880 amb noves fotos, per encàrrec d'una associació excursionista barcelonina.

    El 1893, abans i durant els actes de nova consagració, el fotògraf barceloní A. S. Xatart va fer una seguit de fotos que ens ofereixen una visió de les obres acabades aleshores.

    Tres sèries de fotografies que ofereixen una acurada visió de l'estat del monestir de Ripoll durant tres moments perfectament datats, de gran interès pel coneixement del conservacionisme monumental durant el segle XIX, i també de la història de la fotografia.
    Descargar eBook Link updated in 2017
    Tal vez usted será redirigido a otro sitio web
    Gracias y bienvenidos a nuestra lista de newsletter! Ops, ya se encuentra en nuestra lista.

    Relacionado con este libro electrónico

    Explorar colecciones

    Permanecer conectado a nosotros

    Síguenos en las redes sociales o suscribirse a nuestro boletín de noticias para mantener actualizada sobre el mundo dos libros electrónicos.

    Explorar libros electrónicos

    Ver todas las colecciones de eBooks

    Colecciones es la manera fácil de explorar nuestro directorio de libros electrónicos.